4 Mart 2018 Pazar

Kitap Yorumu: Antabus - Seray Şahiner



Yazar: Seray Şahiner
Yayın Evi: Can Yayınları
Sayfa Sayısı: 112

Arka Kapak Yazısı
“Hani kadınlar çocukları olsun diye gezmedik doktor, türbe bırakmıyorlar ya... Akılsızlar! Bırakın olmuyorsa olmuyor, ille doğurup ne diye sabinin de hayatını karartıyorsunuz?”

Gelin Başı ve Hanımların Dikkatine kitaplarının yazarı Seray Şahiner’in kaleminden yeni bir insanlık öyküsü... Antabus, yaşadığımız şiddet ortamının kaynaklarını, bu şiddetin yarattığı insanlık hallerini anlatıyor. Bu kısa romanın anlatıcı kahramanı, işçi sınıfına mensup genç bir kadın; Leyla. Bir konfeksiyon atölyesinde çalışan Leyla, sessiz sakin, “sıradan” bir hayat kurmak ister. Fakat hayatı seçimleriyle değil, kendisine dayatılanlarla şekillenir.

İçinde bulunduğu durumdan kurtulmak için kendince yöntemler geliştirmekten vazgeçmeyen Leyla’nın anlatısını elinizden bırakamayacaksınız.


Benim Yorumum
Antabus aslında her gün gördüğümüz, ama üç maymunu oynadığımız kadına şiddet, tecavüz vb. olayları anlatan bir kitap. Seray Şahiner çok güzel anlatmış. 
Kitapta Leyla Taşçı’nın yaşadığı olaylar anlatılıyor. Leyla Taşçı için iki farklı son yazılmış. Ve bu iki farklı son da birbirinden kötü. Her gün televizyonlarda gördüğümüz, gazetelerde okuduğumuz olayların bir bütünü Leyla. Leyla’nın hayatını okudukça vicdan azabı duymak muhtemeldir. Zaten vicdan azabı duymazsak insanlığımızdan şüphe edelim. Üç maymunu oynamayı bırakmalıyız artık. Her gün başka bir şehirde başka bir evde bir kadın zulüm görüyor. 
Kitap hakkında konuşulacak o kadar çok şey var ki, kelimeler yazmaya yetmez. Lütfen, lütfen ve lütfen kitabı okuyun. 
Antabus 2018 favorilerime girdi. Size şiddetle tavsiye ediyorum. Seray Şahiner’in diğer kitaplarını da en kısa sürede alacağım.
Kitaba Puanım 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder