19 Mayıs 2018 Cumartesi

Kitap Yorumu: Ay Işığı Sokağı - Stefan Zweig

Orijinal Adı: Twilight & Moonbeam Alley
Yazar: Stefan Zweig
Yayın Evi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 80

Arka Kapak Yazısı
Fransa’nın bir liman kentinin denizci mahallesinde gezinirken duyduğu arya söyleyen sesi izleyerek tanımadığı insanların marazi hayatlarına dalan bir gezgin; patronuna kölece bağlılığı yüzünden korkunç bir eyleme sürüklenen karanlık, itici ve yabani bir hizmetçi; 1810 yılında İspanya’daki savaşta yaralanan, düşman bir ülkede amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişen bir Fransız albay; 1918 yılının bir yaz gecesi Leman gölünde bulunup kurtarılan, ancak sonra yüreğini kavuran yurt özlemine yenik düşen bir Rus savaş esiri; yaşıtları üniversiteye giderken hâlâ liseye devam eden avare bir gencin öğretmeninin otoritesine isyan ettikten sonra ödediği ağır bedel. Zweig bu öykülerde insanı insanlıktan çıkarıp en uç noktalara sürükleyen deneyimlerin izini sürerken, okuru da ister istemez karakterlerinin ruh çalkantılarının içine çekiyor…
(Tanıtım Bülteninden)

Benim Yorumum
Herkese Merhaba! Biz #ankaralibookstagramlar olarak 20 Mayıs’ta buluşacağız. Buluşma için seçtiğimiz kitap ise Zweig’ın Ay Işığı Sokağı kitabı.
Stefan Zweig’ın kitaplarını seven ama karamsar bir havası olduğu için kitaplarını zor okuduğum bir yazardır. Şuana kadar okuduğum Zweig kitaplarından daha da karamsar bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Kitabın içinde birbirinden bağımsız beş öykü var. Hepsi de birbirinden iç karartıcı. Hepsi kötü sonla bitiyor. İçlerinden en beğendiğim Leporella’ydı.
Eğer hiç Zweig okumamışsanız ilk okuyacağınız kitap Ay Işığı Sokağı olmasın.
Kitaba Puanım 3/5 ⭐⭐⭐


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder