6 Mayıs 2018 Pazar

Kitap Yorumu: Alaycı Kuş - Suzanne Collins



Orijinal Adı: Mockingjay (The Hunger Games #3) 
Yazar: Suzanne Collins
Yayın Evi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 416

Arka Kapak Yazısı
AÇLIK OYUNLARI’NIN NEFESİNİZİ KESECEK 3. KİTABI
Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları’ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins’in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor.

"En heyecanlı yerinde kesilen mükemmel kitap okurları üçüncü cilt için feryat ederken bırakacak."
– Kirkus reviews

"Edward’ı ya da Jacob’u unutun... okurlar taraf tutacak: Peeta mı, yoksa Gale mi?"
– Publishers Weekly

“Katniss ustalıkla öldürürken, Collins vurucu yeteneğiyle yazıyor.”
– Time dergisi

"Kusursuz ilerleme hızı ve heyecan verici bir dünyanın inşa edilmesi."
– Booklist

"Ardında yeterince yanıtlanmamış soru bırakarak okurları kıvrandırıp ümitsizce bir sonraki bölümü beklemelerini sağlıyor."
– School Library Journal



Benim Yorumum
Herkese merhaba! Açlık Oyunları’nın üçüncü kitabının yorumuyla geldim. Kitap MUH-TE-ŞEM-Dİ. Okurken biraz kalbim kırıktı. Spoiler olur mu bilmiyorum ama çok kişi öldü be. Her ölen kişiyle birlikte bende ağladım. 😭 Ölmeselerdi iyiydi. Kitabın sonu güzeldi. Herkesten nefret ettim. Özellikle de Başkan Coin’den.😡 Kitabı okuyanlar neden olduğunu bileceklerdir. Kitapta çok fazla heyecan, macera ve ölüm vardı. Kitabın konusundan bahsetmeyeceğim. Ne dersem spoiler olacak. Bu seriyi mutlaka okuyun, okutturun.
Kitaba Puanım 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder