19 Mayıs 2018 Cumartesi

Kitap Yorumu: Yaşatmaya Ölmek - Hasan Basri Şenel


Yazar: Hasan Basri Şenel 
Yayın Evi: 44 Yayınları
Sayfa Sayısı: 316 
Arka Kapak Yazısı
“Yağmurun şiddetlendiği sırada, istem dışı birkaç hareket yapan ve vücuda sürekli titreyen Mecnun’un, yağmurun durması ve bulutların dağılması ile birlikte sakinleştiği görüldü. Artık hiçbir şeye tepki vermez olmuştu. En çok istediği şey, sonunda başına gelmişti işte.
Yaşatmaya ölüyordu.“




Benim Yorumum
Herkese Merhaba! Çok sevdiğim bir yazarın kitabıyla geldim. Hasan Basri Şenel ile tanışmam geçen sene olmuştu. Fuarda çalışan kız kitaplarını çok anlattı ben de ayıp olmasın diye bir tane kitabını almıştım. Kitabı okuduktan sonra fuara gidip kalan üç kitabını daha almıştım.
Kitap kurgu diye biliyorum. Ama ister kurgu olsun ister olmasın Ankara Ulucanlar Cezaevini her ziyaretimde bu kitabı hatırlayacağım. Orası artık benim için daha da önemi büyük hale geldi.
Kitap idamlık bir mahkumu anlatıyor. Bir yandan da farklı kişilerin hayatlarından kesit var. Kitabın sonunda hepsi bir araya geliyor. Organ bağışının ne kadar önemli olduğuna vurgu yapılıyor kitapta.
Bir kadavranın organları birçok kişinin sağlığını geri kazanmasını sağlayabilir. Organ bağışında bulunmak istiyordum zaten ancak bu kitabı okuduktan sonra kesin bir şekilde organ bağışı yapmaya karar verdim.
Kitaba Puanım 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐


Kitap Yorumu: Ay Işığı Sokağı - Stefan Zweig

Orijinal Adı: Twilight & Moonbeam Alley
Yazar: Stefan Zweig
Yayın Evi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Sayfa Sayısı: 80

Arka Kapak Yazısı
Fransa’nın bir liman kentinin denizci mahallesinde gezinirken duyduğu arya söyleyen sesi izleyerek tanımadığı insanların marazi hayatlarına dalan bir gezgin; patronuna kölece bağlılığı yüzünden korkunç bir eyleme sürüklenen karanlık, itici ve yabani bir hizmetçi; 1810 yılında İspanya’daki savaşta yaralanan, düşman bir ülkede amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişen bir Fransız albay; 1918 yılının bir yaz gecesi Leman gölünde bulunup kurtarılan, ancak sonra yüreğini kavuran yurt özlemine yenik düşen bir Rus savaş esiri; yaşıtları üniversiteye giderken hâlâ liseye devam eden avare bir gencin öğretmeninin otoritesine isyan ettikten sonra ödediği ağır bedel. Zweig bu öykülerde insanı insanlıktan çıkarıp en uç noktalara sürükleyen deneyimlerin izini sürerken, okuru da ister istemez karakterlerinin ruh çalkantılarının içine çekiyor…
(Tanıtım Bülteninden)

Benim Yorumum
Herkese Merhaba! Biz #ankaralibookstagramlar olarak 20 Mayıs’ta buluşacağız. Buluşma için seçtiğimiz kitap ise Zweig’ın Ay Işığı Sokağı kitabı.
Stefan Zweig’ın kitaplarını seven ama karamsar bir havası olduğu için kitaplarını zor okuduğum bir yazardır. Şuana kadar okuduğum Zweig kitaplarından daha da karamsar bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Kitabın içinde birbirinden bağımsız beş öykü var. Hepsi de birbirinden iç karartıcı. Hepsi kötü sonla bitiyor. İçlerinden en beğendiğim Leporella’ydı.
Eğer hiç Zweig okumamışsanız ilk okuyacağınız kitap Ay Işığı Sokağı olmasın.
Kitaba Puanım 3/5 ⭐⭐⭐


17 Mayıs 2018 Perşembe

Kitap Yorumu: Tanrı ve Canavarların Düşleri - Laini Taylor

Orijinal Adı: Dreams of Gods and Monsters (Daughter of Smoke & Bone #3)
Yazar: Laini Taylor
Yayın Evi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 652

Arka Kapak Yazısı
Bir varmış bir yokmuş, Bir melekle bir şeytan ellerini yüreklerine bastırmış ve kıyameti başlatmış.
İki dünya amansız bir savaşın eşiğinde. Karou, Kimera isyanının başına geçiyor ve gelecek, artık tamamen onun ellerinde. Peki ufukta daha da büyük tehlikeler belirirken Karou ve Akiva, tanrı ve canavarlara direnecek kadar güçlü kalabilecek mi?
“Dikkat! Bu seri yoğun fantastik yetenek içerir!” 
-Los Angeles Times-
(Tanıtım Bülteninden)




Benim Yorumum
Bir seriyi daha bitirdim. Serinin ilk kitabı olan Duman ve Kemiğin Kızı’nı sevmiştim. Hatta diğer kitaplarını da baya merak ediyordum. İkinci kitabı da biraz iyiydi ama son kitap fazla uzatılmıştı sanki. 650 sayfalık bir kitabın sadece 300 sayfası akıcıydı diyebilirim. Kitabı okurken baya sıkıldım. Kitabı okurken ‘ben bunu zaten biliyordum’ deyip durdum. İkinci kitap öyle bir yerde bitti ki üçüncü kitaba büyük beklentilerle başlamıştım. Ve beklentilerimi karşılayamadı ne yazık ki.

Kitaba Puanım 3.5/5 ⭐⭐⭐

10 Mayıs 2018 Perşembe

Kitap Yorumu: İkincisi Masallarda Olur - Vahid Yıldırım


Yazar: Vahid Yıldırım
Yayın Evi: Tilki Kitap
Sayfa Sayısı: 83

Arka Kapak Yazısı

Dünya sessizliğinde kaybolduğunda, herkes anlayacak senin söylediklerini. Asi bir rüzgâr seni alıp götürdüğünde, seni tanımayanlar, kâşif bir gezgin misali seni anlatacaklar. Çünkü sen, okuyarak ilerliyorsun yolunda. Esasında sen, hayallerin için bir asır açmışsın kucağında. Sonunda nerede olman gerektiğini de bırak, hayallerin karar versin. Sen, yürüyüp geçerken, bu kitabı eline almak için durdun. Artık ilerlediğin yolda sana anlatılacak bu hikâye. Her nereye gidersen git, yalnızca kendini bulabildiğin ve yüreğinle olabildiğin yerde mutlu olman dileğiyle... 

(Tanıtım Bülteninden)


Benim Yorumum

Selam! Yeni bir yorumla geldim. Kitap deneme türünde yazılmış. Bu zamana kadar hiç deneme okumadığım için biraz yadırgadım. Daha çok öyküye benzettim. Biraz araştırdığımda denemenin birçok türe yakın olduğunu gördüm. Benim deneme türünde okuduğum ilk kitap oldu.

Kitap kısaydı. 83 sayfa çabucak bitti. Bölümler kısa kısa ve bu kitabın daha çabuk okunmamı sağladı. Çok güzel yazılar vardı. Bazılarında çok etkilendim. Hele ki bir bölüm vardı. İçinde kendimi buldum. Bir de kitabı okurken yazılanların hepsi gerçekmiş gibi geldi. Belki de gerçektir bilmiyorum. Bu düşünceyle okuyunca daha bir keyif aldım diye bilirim.

Kitaba Puanım 4/5 ⭐⭐⭐⭐


6 Mayıs 2018 Pazar

Kitap Yorumu: Alaycı Kuş - Suzanne Collins



Orijinal Adı: Mockingjay (The Hunger Games #3) 
Yazar: Suzanne Collins
Yayın Evi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 416

Arka Kapak Yazısı
AÇLIK OYUNLARI’NIN NEFESİNİZİ KESECEK 3. KİTABI
Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları’ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss’in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins’in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor.

"En heyecanlı yerinde kesilen mükemmel kitap okurları üçüncü cilt için feryat ederken bırakacak."
– Kirkus reviews

"Edward’ı ya da Jacob’u unutun... okurlar taraf tutacak: Peeta mı, yoksa Gale mi?"
– Publishers Weekly

“Katniss ustalıkla öldürürken, Collins vurucu yeteneğiyle yazıyor.”
– Time dergisi

"Kusursuz ilerleme hızı ve heyecan verici bir dünyanın inşa edilmesi."
– Booklist

"Ardında yeterince yanıtlanmamış soru bırakarak okurları kıvrandırıp ümitsizce bir sonraki bölümü beklemelerini sağlıyor."
– School Library Journal



Benim Yorumum
Herkese merhaba! Açlık Oyunları’nın üçüncü kitabının yorumuyla geldim. Kitap MUH-TE-ŞEM-Dİ. Okurken biraz kalbim kırıktı. Spoiler olur mu bilmiyorum ama çok kişi öldü be. Her ölen kişiyle birlikte bende ağladım. 😭 Ölmeselerdi iyiydi. Kitabın sonu güzeldi. Herkesten nefret ettim. Özellikle de Başkan Coin’den.😡 Kitabı okuyanlar neden olduğunu bileceklerdir. Kitapta çok fazla heyecan, macera ve ölüm vardı. Kitabın konusundan bahsetmeyeceğim. Ne dersem spoiler olacak. Bu seriyi mutlaka okuyun, okutturun.
Kitaba Puanım 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

1 Mayıs 2018 Salı

Kitap Yorumu: Ateşi Yakalamak - Suzanne Collins


Orijinal Adı: Catching Fire (The Hunger Games #2)
Yazar: Suzanne Collins
Yayın Evi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 408

Arka Kapak Yazısı
CAPITOL MUTSUZ, HUZURSUZLUK ARTIYOR, ATEŞLE DANS EDEN KIZ BİR KIVILCIM YAKTI, YERİN ALTINDAN YÜKSELEN İSYAN ŞİMDİ PATLAMA NOKTASINDA!

KIVILCIMLAR PARLIYOR, ALEVLER YAYILIYOR VE CAPITOL İNTİKAM İSTİYOR.

“Açlık Oyunları Serisi, insanı meraktan çatlatan, gerilim dolu, müthiş akıcı ve inanılmaz sarsıcı… Elimden bir türlü bırakamadım. Bağımlısı oldum!”
-Stephen King

Sabırsızlıkla çıkmasını beklediğim fenomen kitap Açlık Oyunları’nın devamı olan Ateşi Yakalamak kitabını erkenden okuma fırsatı buldum.. Benim yüksek beklentilerimi haklı çıkartmakla kalmamakla birlikte bunun çok üstüne çıktı. Bu kitap Açlık Oyunları kadar heyecanlı fakat daha bir yürek burkucu çünkü zaten karakterleri tanıyorsunuz, zaten onlarla birlikte zorluklara göğüs germiştiniz. Suzanne hikayenin gerçekleştiği yerleri ummadığım yerlere taşımış ve o bu çok zor yerleri seçmekten hiç çekinmemiş. Olağanüstü. Bu kitabı okurken uykunuzu erteleyeceksiniz. Çıktığı andan itibaren listeleri altüst edecek. Tavsiyem o sabah için hazırlanın ve takviminizi ona göre ayarlayın.
-Stephenie Meyer

“Zekice kurgulanmış ve çok akıcı bir kitap… Büyüleyici.”
-John Green

“Bilimkurgu, heyecan, gerilim ve aşkın muhteşem bir karışımı.”
-USA Today

“Nefes Kesiyor”
Publisher Weekly
“Aksiyon, Entrika, Aşk. Kesinlikle mükemmel.”
Kirkus Reviews



Benim Yorumum
Herkese merhaba! Açlık Oyunları’nın ikinci kitabı olan Ateşi Yakalamak’ın yorumuyla geldim. Kitap birinci kitaptan daha güzeldi diyebilirim. Daha etkileyiciydi. Diyaloglar daha bir güzeldi sanki. Kitabın sonu güzeldi ancak gereksiz uzatılmıştı. Sonu 5-6 sayfa öncesinden bitseydi daha etkili olurdu diye düşünüyorum. Tek beğenemediğim yanı o oldu.
Kitabın konusundan bahsetmeyeceğim. Çünkü ilk kitabı okumamış biri spoiler yiyebilir. Bunu hiç istemem. Sadece ilk kitaptan daha heyecanlı olduğunu söyleyebilirim.
Kitaba Puanım 4.5/5 ⭐⭐⭐⭐