7 Şubat 2018 Çarşamba

Kitap Yorumu: Son - Alexandra Oliva



Orijinal Adı: The Last One
Yazarı: Alexandra Oliva
Yayın Evi: Martı yayınları
Sayfa Sayısı: 416


Arka Kapak Yazısı

Önce kanına girecekler. Hayali zorluklar yaratıp, olmadık ödüller vaat edecekler. Sırf güvenini kazanmak için.
Güvenme.

Sonra yanına tanımadığın insanlar katacak; en derin, en mahrem korkularınla yüzleştirecekler. Seni oyuna getirip vazgeçirmek için.
Vazgeçme.

En son rüyalarına göz dikecek, sınırlarını zorlayacak, ışığını çalacaklar.  Ama sen, sonu ne olursa olsun, içindeki sese inan.
Karanlığa teslim olma.

Patlak veren bir felaketle rayından çıkan bir reality-show yarışması ve kendilerini bekleyen tehlikelerden habersiz, kaybetmemeye kararlı yarışmacılar. Sonu belirsiz bir hayatta kalma oyunu ve bu oyunun parçası olmayı reddedip içgüdülerine tutunan bir kadın. Okurların ve eleştirmenlerin övgüyle karşıladığı Son, insan ruhunun sınırlarına dair, ele avuca sığmayan, kışkırtıcı bir hikâye.



Benim Yorumum
Bir yarışma düşünün. Süresi belli olamayan bir yarışma. Bu yarışmaya katılan 12 yarışmacı bir yandan açlıkla, susuzlukla ve barınmayla ilgili sorunlar yaşarken bir yandan da kendilerine verilen görevleri başarıyla bitirmeye çalışıyorlar.
Yarışma bir yandan devam ederken bir yandan da gerçek hayatta baş gösteren sorunlar oluşuyor. Fakat yarışmacıların olup bitenden haberleri yok.
Bunlarla başa çıkmaya çalışan güçlü, akıllı bir kadın karakterini okuyoruz.
Kitap gerçekten de güzeldi. Özellikle bir kadının ön planda olması benim için daha güzel yaptı kitabı. Ve bu kitabı okuduktan sonra kesinlikle yarışmalara katılmayacağımı aklımın bir köşesine not ettim. 

Kitaba Puanım 4/5 ⭐⭐⭐⭐




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder